Scoala Duminicala in Limba Romana OakvilleAnul Scolar 2013-2014

Multumim tuturor copiilor care participa la programele oferite de Scoala Duminicala si ne inspira in permanenta cu dorinta lor de a invata lucruri noi si bucuria de a se intalni, imprieteni si vorbi romaneste.

Suntem foarte recunoscatori tuturor celor ce ne-au ajutat pana acum si s-au alaturat cu sufletul, cu talentul, cu o carte, un creion, o donatie sau o incurajare, dar mai ales bunului Dumnezeu care a avut grija sa le potriveasca pe toate in asa fel incat sa putem continua si imbogati un program dedicat celor mici cu multa pasiune.

Programele noastre sunt oferite gratuit si sunt organizate pe baza de voluntariat.

Multumim celor trei coordonatoare: Marcela Stancu, Anca Apostol si Luiza Muresanu.

Asteptam inscrierea si a altor persoane doritoare sa contribuie la educatia religioasa a copiilor.  De asemenea si adolescentii care doresc sa acumuleze ore de voluntariat sunt bineveniti in cadrul programului nostru. Dorim ca impreuna vom invata sa devenim mai buni, mai darnici, mai increzatori, mai uniti si iubitori ai comunitatii noastre.

Programul nostru se va desfasura de la 12:30 PM  pana la 1:45 PM

In jurul orei 1:45 copiii vor merge in biserica pentru Sfanta Impartasanie, dupa care vor ramane cu parintii pana la sfarsitul slujbei si plecarea acasa.

Vacantele Scolii Duminicale:

Vacanta de Iarna: 23 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014

Vacanta de Primavara: 10 martie 2014 – 14 martie 2014

Ultima zi de scoala: 30 iunie 2014

 

Ca intotdeauna, orice sugestie este binevenita, orice donatie este mult apreciata, orice copil ce ne incanta cu prezenta este o binecuvantare.

Va asteptam cu drag!


De ce Scoala Duminicala?

Ca parinti, odata emigrati in Canada, cu totii trecem prin aceleasi incercari si ne punem aceleasi intrebari atunci cind copiii nostri incep sa prefere a vorbi limba engleza in locul limbii romane, atunci cand comunicarea intre nepoti si bunici devine din ce in ce mai greoaie, atunci cand din dorinta de adaptare in noul mediu si la noua viata pe care am ales-o, nu suntem siguri daca e mai bine sa ne incurajam copiii sa vorbeasca cat mai corect in limba engleza sau sa-i stimulam sa foloseasca limba romana de cate ori au ocazia.

Mai mult decat atat, nesiguranta necesitatii expunerii copiilor nostri la slujbele si invatamintele bisericii religiei carora apartin creste cu atat mai mult cu cat majoritatea noastra facem parte dintr-o generatie ce nu a fost neaparat educata in spirit religios iar viata pe care o traim acum si aici, in goana de a face cat mai multe si de la varste cat mai fragede nu ne permite sa incetinim putin ritmul pentru a ne hranii cu fructele spirituale ale educatiei religioase.

Iata aici un argument in plus ce sta la temelia scolii noastre duminicale.