Oportunitate

Dragii nostri,

Dorim sa va aducem la cunostinta cateva noutati legate de achizitionarea cladirii si a lotului Bisericii Sf. Paul din Burlington.

..........

Am cerut Parohiei din Burlington sa ne acorde o extensie la termenul de inchidere a tranzactiei, astfel incat avem timp pana in 27 octombrie sa adunam suma ramasa.

Va rugam din suflet sa ne ajutati sa stabilim un lacas de cult ortodox Romanesc permanent in regiunea Halton.

Va amintim ca donatiile se pot face cu usurinta online, vizitind pagina de donatii de pe website-ul bisericii, sau puteti sa ne vizitati la biserica ce ne gazduieste in fiecare duminica incepand cu ora 12:00 PM.

Pentru donatiile cu cec, numele misiunii inregistrat la Revenue Canada este: The Holy Confessors of Transylvania. Chitantele de income tax pentru donatii se vor elibera individual la cerere, sau cumulativ (o singura chitanta ce totalizeaza donatiile pentru intregul an) in luna Februarie a anului 2013.

Nu ezitati sa ne contactati daca aveti intrebari sau nelamuriri, pe email.

Va multumim mult! Domnul sa va binecuvanteze!

Parintele Eugen Revencu
si Consiliul Parohial al Misiunii Ortodoxe Romane
Sfintii Marturisitori din Transilvania


Dragii nostri,

Cu bucurie in suflet va anuntam ca ni s-a ivit oportunitatea sa avem biserica (cladirea) noastra. De curand s-a pus in vanzare o proprietate a Bisericii Presbiteriene Sf. Apostol Pavel din Burlington, care pare sa fie potrivita pentru numarul enoriasilor si posibilitatile financiare ale bisericii noastre.

Aveti mai jos cateva detalii.

Proprietatea – care este listata la $300,000 si este considerata monument istoric - include cladirea bisericii cu o capacitate de 136 de locuri, anexa, cimitir, parcare, si terenuri aferente. Este localizata pe Dundas Street West la cca. 12 minute vest de locatia unde slujim in prezent, intre Walkers Line si Hwy 407.

Membrii Consiliului Parohial impreuna cu d-na Gentiana Vanta (RE/MAX Real Estate Agent) si d-l Radu Arvatescu (Mortgage Broker & Certified Home Inspector) au vizitat proprietatea si au ajuns la concluzia ca aceasta este o ocazie unica pentru comunitatea noastra, tinand cont de pretul listat, locatie, si posibilitatile noastre.

Ca referinta, mentionam ca bisericile se pun in vanzare foarte rar, iar cand aceasta se intampla, in zona Oakville-Burlington pretul listat incepe la $800,000. In plus, dorim sa va aducem la cunostinta ca, dupa datele care le avem pana acum, mai sunt inca doua biserici interesate in cumpararea acestei proprietati, si ca trebuie sa luam o decizie destul de repede daca dorim sa o cumparam.

Precum stiti, in Canada bisericile ortodoxe se sustin pe cont propriu, neprimind ajutor financiar de la guvern. De la infiintarea misiunii noastre in Aprilie 2007, din activitatile pe care le-am organizat si din donatiile dumneavoastra am reusit sa adunam suma de $60,000. Din punct de vedere financiar, avem la dispozitie cateva optiuni (pe care le vom prezenta in timpul adunarii generale) pentru a intruni suma necesara cumpararii acestei proprietati. Odata cumparata, aceasta va ramane proprietatea parohiei noastre, si nu se va putea diviza sau instraina.

Avem nevoie urgenta de suportul dumneavoastra spiritual si material pentru a transforma acest vis in realitate, si a ne bucura (noi si copiii nostri) de avantajele unui lacas de cult ortodox propriu. Domnul ne-a daruit tot ceea ce avem. Ce bucuros ar fi sa intoarcem si noi o mica parte din darurile aceastea pentru aceasta Casa a Sa si pentru slava Sa…
A fi ctitorul unei biserici este o mare onoare. Biserica cinsteste pe ctitori prin pomenirea numelor lor de catre Preot in timpul fiecarei Sfinte Liturghii. Insa mai presus de toate, Domnul rasplateste pe cei ce Il iubesc, in viata aceasta si in cea viitoare.

Va rugam din suflet sa ne ajutati (dupa posibilitati) sa stringem fonduri pentru cumpararea acestei biserici.

Donatii se pot face cu usurinta online, vizitind pagina de donatii de pe website-ul bisericii (http://www.bisericaromanaoakville.org), sau puteti sa ne vizitati la biserica ce ne gazduieste in fiecare duminica incepand cu ora 12:00 PM. Pentru donatiile cu cec, numele misiunii inregistrat la Revenue Canada este: The Holy Confessors of Transylvania. Chitantele de income tax pentru donatii se vor elibera individual la cerere, sau cumulativ (o singura chitanta ce totalizeaza donatiile pentru intregul an pentru o persoana sau companie) in luna Februarie a anului urmator.

In cazul ca aveti intrebari sau doriti sa aflati mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.


LINK-URI UTILE:


www.bibliaortodoxa.rowww.ziarullumina.ro | www.calendar-ortodox.ro | www.resurse-ortodoxe.ro | www.familiaortodoxa.ro
www.calendarortodox2012.crez.ro | www.crestinortodox.ro | www.lumeacredintei.com | www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox