Scurt Istoric

Oana Dragalin Totul a pornit din inima si sufletul pline de curaj, daruire si credinta ale unei mame dornice sa inoade o legatura ce se rupe fara voie intre copiii romanilor ce se hotarasc sa traiasca si locuiasca departe de tara si cultura si religia careia ii apartin.

Cu propriile resurse si marinimia bisericii noastre si a bisericii sarbe ce a permis folosirea salii de banchet, au fost create activitati pentru copii. Programul s-a desfasurat in paralel cu Sfanta Liturghie a bisericii romane in fiecare duminica. In acest fel, parintii au reusit sa asculte in liniste slujba si sa petreaca timp in locasul Domnului dupa cum simte fiecare, iar copiilor li s-a oferit ocazia sa asculte invatamintele bisericesti intr-un limbaj mai aproape de intelesul lor si sa participe la activitati ce stimuleaza imbogatirea vocabularului romanesc, scrierea, citirea in limba romana si nu in ultimul rand respectul, politetea si colaborarea, toate acestea prezentate intr-un mod prietenos, vesel si interactiv.

Initiativa a fost admirata si apreciata de un numar tot mai mare de parinti, unii dintre ei alaturandu-se in mod regulat si ajutand la crearea si punerea in practica a unui program constant si bazat pe interesul parintilor si al copiilor lor. Va multumim tuturor celor ce ati gasit timp pentru completarea survey-ului nostru. Opinia si sugestiile dumneavoastra ne-au fost de mare ajutor.

Mihaela Nastase, Tatiana Dragalin si Mihaela Dragalin In momentul de fata exista 4 coordonatoare pasionate si dedicate copiilor, iar numarul de copii participanti a crescut de la 5-6 initial, la peste 30 inscrisi pina la sfarsitul anului 2011, copiii fiind impartiti pe 2 grupe de varsta: 3-6 ani si 7-10 ani. Cata bucurie pentru noi cand ii vedem ascultand cu interes, punand intrebari curiosi sau lucrand preocupati la mici proiecte de indemanare.

Un punct important in evolutia scolii a fost acordul comunitatii sarbe in folosirea salii din subsolul cladirii pentru programul scolii, repararea si amenajarea ei cu ajutorul parintilor si membrilor consiliului bisericii romane, donarea majoritatii mobilierului de catre un parinte marinimos si alcatuirea newsletter-ului saptamanal si al paginii website a scolii duminicale. Multumim tuturor celor care ne-au oferit aceste resurse fara de care Scoala Duminicala ar fi avut o imagine mult mai saraca.

Scoala Duminicala a participat in anul 2011 la 2 evenimente importante: Picnicul Bisericii si Serbarea de Craciun, unde copiii si-au demonstrat talentul in rolurile Scenei Nasterii Domnului, colinde si poezii. Deosebit de apreciate au fost costumele create cu atata talent de catre una dintre coordonatoarele scolii si ajutoarele ei.

Cu sufletele pline de bucurie multumim bunului Dumnezeu pentru ca a facut toate acestea posibile, tuturor celor ce ni se vor alatura pe parcurs le uram un bun venit si cu incredere in voia si puterea Domnului pasim mai departe.