Anunturi Importante

2013

  • Picnic - 29 Iunie
  • Duminica Invierii Domnului - 5 mai, ora 10:00
  • Invierea Domnului, Sfintele Pasti - 4 mai, ora 22:00
  • Prohodul Domnului  - 3 mai, ora 20:00
  • Denia celor 12 Evanghelii - 2 mai, ora 20:00
  • Taina Sf. Maslu - Vineri, 5 aprilie, ora 19:00
  • Spovedanie la intrarea in Postul Pastelui - Sambata, 23 martie, ora18:00


 Adunarea Generala - 24 februarie

Stimati frati intru Hristos,

La data de 24 februarie 2013, orele 15:00 se convoaca Adunarea Generala a Bisericii Ortodoxe Romane in sala Bisericii Sarbe din Oakville (1039 Dundas Street West).

Va asteptam cu drag sa participati cu totii la aceasta adunare sau sa asigurati participarea macar a unui membru reprezentant al fiecarei familii .

Programul Adunarii Generale va cuprinde :

Apelul nominal al membrilor Parohiei pentru anul 2012

- Aprobarea ordinei de zi
- Alegerea unei comisii formate din doua persoane pentru numărarea voturilor
- Raportul financiar pe anul 2012 prezentat de către casier şi controlori
- Raportul Comitetului Doamnelor
- Raportul activitatii Scolii Duminicale pina la data de 16 decembrie 2012 si propunerea de reorganizare pentru 2013
- Alegerea noului Consiliu Parohial

Va anuntam cu aceasta ocazie ca avem mare nevoie de sprijinul Dumneavoastra in rezolvarea cit mai grabnica a unor probleme cu care se confrunta Parohia noastra in momentul de fata:

1. Activitatea Scolii Duminicale este temporar suspendata incepind cu data de 07 ianurie 2013 datorita anuntului de indisponibilitate al doamnelor coordonatoare. In vederea redeschiderii cat mai curind posibil a Scolii Duminicale avem nevoie de voluntari care sa preia aceasta activitate. Va rugam din suflet sa ne sprijiniti in aceasta actiune. Persoanele disponibile le rugam sa se adreseze direct Parintelui Eugen Revencu la telefon : 416 907 2555 sau prin
email : eduardrevencu@hotmail.com

2. Apelam de asemenea cu rugamintea de a va alatura vocile Dumneavoastra Stranei din Biserica noastra. Avem foarte putini cintareti si ne trebuie cel putin ajutorul a inca 3-4 persoane . Cei ce puteti si doriti sa cantati sinteti bineveniti in fiecare Duminica incepind cu orele 12:00 sa va alaturati Stranei noastre la Sfanta Liturghie . Va multumim si va asteptam cu mare drag la Adunarea Generala anuala a Parohiei noastre.

Domnul sa va binecuvanteze!

Parintele Eugen Revencu


Importanta Construirii Bisericii

Rolul bisericii pe aceste meleaguri are doua aspecte importante: primul este spiritual si cel de-al doilea comunitar. Biserica ne apropie de Dumnezeu si intareste comunitatea in mijlocul careia exista. 

În Canada, Biserica Ortodoxa se sustine pe cont propriu, neprimind ajutor financiar de la guvern. Înca de la infiintarea misiunii noastre, venitul net al misiunii noastre (datorat donatiilor si altor activitati) s-a depus in contul misiunii de la TD Canada Trust, in scopul cumpararii unui teren si pentru construirea unei biserici românesti in Oakville. 

Avem nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a transforma acest vis in realitate si a lasa copiilor nostri un lacas de cult ortodox in Oakville. 

Daca doriti si aveti posibilitatea, va rugam sa ne ajutati sa stringem fonduri pentru cumpararea unui teren pe care sa construim aceasta biserica. 

Donatii se pot face cu usurinta online, vizitind pagina "donatii" de pe acest website, sau puteti sa ne vizitati la biserica ce ne gazduieste in fiecare duminica incepand cu ora 12:00 PM. Pentru mai multe detalii legate de locatie precum si pentru numele de contact si numerele de telefon la care ne puteti gasi, va rugam vizitati pagina noastra de contact. Pentru donatiile cu cec, numele misiunii inregistrat la Revenue Canada este: "The Holy Confessors of Transylvania".

Va multumim!
Domnul sa va binecuvanteze!

inapoi la lista de anunturi»Ce inseamna a fi Membru?

Daca doriti sa participati activ la viata misiunii noastre va invitam sa deveniti membru. Membria consta in participarea la Adunarile Generale anuale si alte evenimente organizate de biserica, precum si o contributie financiara anuala, conform regulamentului Episcopiei Ortodoxe Române din America sub jurisdictia careia functioneaza si misiunea noastra.

Contributia financiara anuala:
- Adulti: $50/adult si $30 pentru fiecare membru aditional din aceeasi familie.
- Seniori: $30/senior si $20 pentru fiecare membru senior aditional din aceeasi familie.

Dintre drepturile membrilor listam:
- Dreptul de vot in Adunarile Generale ale misiunii - toate decizille majore referitoare la viitorul misiunii se iau in Adunarea Generala.
- Dreptul de a fi alesi in Consilul Parohial - grupul care organizeaza toate evenimentele spirituale si comunitare ale misiunii noastre.

Formularul de membrie se gaseste la biserica sau in format electronic (PDF) si poate fi descarcat aici: Aplicatie de membrie.

Daca doriti sa cunoasteti regulamentele administrativ-financiare cuprinse in Constitutia si Statutul misiunii noastre, va rugam vizitati pagina despre noi pentru o scurta descriere  sau descarcati Statutul in format electronic (PDF) aici.

Va multumim!
Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Despre Sfanta Spovedanie si
Sfanta Impartasanie

Copiii pana la 10 ani se pot impartasi in fiecare duminica fara spovedanie. 

In fiecare duminica, inainte de Sf. Liturghie, se fac spovediri pentru adulti, seniori si copii peste 10 ani.

Pe toata perioada Postului Mare se tine post, cu exceptia zilelor amintite in calendar. In caz de boala sau neputinta se recomanda a se tine post in prima si ultima saptamâna a Postului Mare precum si in fiecare zi de miercuri si vineri in celelalte saptamani, pentru a ne pregati pentru Sfânta Spovedanie si Sfânta Împartasanie cu Trupul si Sangele Domnului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

inapoi la lista de anunturi»Sambata Mortilor si Duminica Bunei Vestiri
24-25 martie 2012

Iubiţi credincioşi,

Vă aducem la cunoştinţă că sâmbătă 24 martie este Sâmbăta Morţilor. Vă invităm sâmbătă la ora 1 la Parastas pentru cei morţi. Taina Mărturisirii se va ţine la ora 2pm pentru cei care vor să se mărturisească.

Duminică 25 martie este sărbătoarea Bunei Vestiri şi vă aşteptăm la slujbă începând cu ora 12:00pm.

Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.

inapoi la lista de anunturi»Invitaţie la Adunarea Generală
4 martie 2011

Iubiţi credincioşi,

Anul acesta misiunea noastră Sfinţii Marturisitori din Transilvania împlineşte cinci ani de la înfiinţare sau, altfel spus, cinci ani în slujba Domnului şi a comunităţii româneşti din Oakville şi împrejurimi. În tot acest răstimp am realizat multe, atât pe plan spiritual cât şi comunitar și sperăm că am ajuns cu fiecare zi mai aproape de sufletele dumneavoastră. Toate au fost posibile cu ajutorul Domnului dar şi cu ajutorul celor ce au participat la slujbele religioase şi la evenimentele organizate de biserica noastră.

Fără dumneavoastră nimic nu s-ar fi realizat, deoarece Biserica suntem noi toţi – preot şi enoriaşi – iar sufletele noastre sunt templele în care sălăşluieşte Dumnezeul nostru cel în Treime slăvit.   “Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul vostru” spune Domnul în Evanghelia de la Matei (capitolul 18, versetul 20).

Cu fiecare an ce trece, ne aflăm mai aproape de marea dorință de a construi o biserică și un centru comunitar/cultural în care întreaga familie, de la copii la părinți și bunici își vor putea găsi interese comune, îmbogăți sufletul și împărtăși din experiențele și darurile pe care le au. 

În acest sens, am dori să cunoaștem mai în detaliu părerile și așteptările dumneavoastră și vă invităm cu drag să participați la Adunarea Generală anuală a bisericii noastre ce va avea loc în Duminica Ortodoxiei 4 Martie la ora 3:30pm (după Sfânta Liturghie și Serbarea de Ziua Mamei organizată de Școala Duminicală) în incinta sălii Bisericii Ortodoxe Sârbe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. 

Adresa bisericii este: 1039 Dundas St. West, Oakville, ON, L6M 3H2 - cca. 100 m nord-vest de intersecţia Neyagawa Blvd. cu Dundas.  Pentru cei care vin la biserica noastra pentru prima dată, informaţii de contact şi harta se găsesc la pagina contact.

Pentru a facilita participarea celor ce nu au cu cine lăsa copiii pe timpul adunării, Școala Duminicală va oferi copiilor vizionarea unui film românesc. Toți copiii peste 3 ani pot fi lăsați cu încredere în grija coordonatoarelor Școlii Duminicale.

Sfânta Liturghie va începe ca în fiecare duminică la ora 12:00pm și va fi urmată la ora 3:00pm de Serbarea Zilei Mamei.

La 3:30pm, după cum s-a menționat mai sus, va incepe Adunarea Generala în care se vor prezenta și dezbate următoarele:

- Raportul Preotului
- Raportul Consiliului Parohial
- Raportul Casierului
- Raportul Controlorilor
- Raport referitor la Şcoala Duminicală
- Discuţii referitoare la construirea unui lăcaş de cult şi
- Idei, propuneri și sugestii din partea participanților 

“Unde-s mulţi puterea creşte…”  Sperăm să veniţi cât mai mulţi la Adunare şi să aduceţi şi prietenii şi cunoştinţele dumneavoastră, chiar daca nu sunt membri ai bisericii noastre. Deşi numai membrii au drept de vot (conform Statutului de funcţionare al Episcopiei noastre), toţi cei prezenţi la Adunare au dreptul de a lua cuvântul, de a aduce sugestii sau a propune inițiative noi şi de a participa la toate acţiunile noastre.

Vă aşteptăm cu drag,
Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Slujba si Serbarea de Craciun
18 decembrie 2011

Dragi enoriasi

Va aducem la cunostinta ca slujba de Craciun se va tine in 18 decembrie.

Serbarea de Craciun va urma dupa Liturghie la ~11:30pm in sala bisericii Sarbe. Mos Craciun a confirmat ca va fi si el prezent, deci va asteptam cu drag.

Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Invitaţie la Hram
22 octombrie 2011

Misiunea Ortodoxă din Oakville "Sfinţii Mărturisitori din Transilvania" invită pe toţi credincioşii din oraş şi din împrejurimi la Hramul misiunii noastre. Hramul va avea loc sâmbătă, 22 octombrie la ora 10 am. Sărbătoarea va începe cu Sfânta Liturghie săvârşită în prezența Preaînaltului Episcop Irineu însoțit de un sobor de preoți şi va continua cu slujba de hirotonisire a unui nou preot din Montreal. După aceasta, vă invităm la masa festivă organizată în cinstea acestui eveniment, care se va ţine în Banquet Hall-ul Bisericii Ortodoxe Sârbe "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Oakville.

Pentru informaţii suplimentare sau dacă doriţi să ajutaţi la buna desfăşurare a Hramului îl puteţi contacta pe Dorin Basaraba la telefon (905) 257-0176, Mariana Surdu la telefon 905-845-3209 sau pe alţi membri ai Consiliului. Vă rugăm să transmiteţi această invitaţie prietenilor şi cunoştinţelor dumneavoastră din Oakville şi din împrejurimi, indiferent de locaţie şi biserica de care aparţin.

Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Invitaţie la Balul Florilor
14 mai 2011

Iubiţi Credincioşi

Vă invităm la Balul Florilor organizat de biserica noastră, care va avea loc pe data de 14 mai, la ora 6:00 PM în incinta sălii sociale a bisericii sârbe. Informaţii suplimentare şi bilete găsiţi la următorii membri ai Consiliului Parohial: Andrei Dragalin (905-847-8256), George Fătu (905-469-8420).

Detaliile privind acest eveniment pot fi accesate apasand aici. Biletele se pot cumpăra şi în timpul slujbelor de Duminică de la pangar (unde se vând lumânările). Vă rugăm să procurati bilete până Duminică, 8 mai (inclusiv) pentru a ne da timp să facem pregătirile în funcţie de numărul de persoane participante.

Pentru plata cu cecul a biletelor vă rugăm să scrieţi cecul pe numele de cont al bisericii noastre: The Holy Confessors of Transylvania. Vă rugăm să invitaţi rude, prieteni si colegi chiar daca sunt din alte localităţi sau alte parohii.

Vă aşteptăm cu drag!
Doamne ajută!
Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Invitaţie la Adunarea Generală
6 martie 2011

Iubiţi credincioşi,

Anul acesta misiunea noastră, Sfinţii Marturisitori din Transilvania, împlineşte patru ani de la înfiinţare, sau altfel spus, patru ani in slujba Domnului şi a comunităţii româneşti din Oakville şi împrejurimi.

În tot acest răstimp am realizat multe, atât pe plan spiritual cât şi comunitar. Toate au fost posibile cu ajutorul Domnului dar şi cu ajutorul dumneavoastră prin participarea la slujbele religioase şi evenimentele organizate de biserica noastră. Fără dumneavoastră nimic nu s-ar fi realizat, deoarece Biserica suntem noi toţi – preot şi enoriaşi – iar sufletele noastre sunt templele în care sălăşluieşte Dumnezeul nostru cel în Treime slăvit. “Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” spune Domnul în Evanghelia de la Matei (capitolul 18, versetul 20).

A venit încă o dată timpul să ne adunăm cu toţii şi să decidem ce trebuie să facem în acest an pentru bunul mers al Bisericii, şi modul prin care Biserica poate ajuta comunitatea noastră. Aşadar, vă invităm la Adunarea Generală anuală a bisericii noastre ce va avea loc Duminică 6 Martie la ora 2:00pm (după Sfânta Liturghie) în sala socială a Bisericii Ortodoxe Sârbe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Ordinea de zi va cuprinde:
- Mic concert oferit de copiii noştri de la Şcoala Duminicală cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua femeii
- Raportul Preotului
- Raportul Consiliului Parohial
- Raportul Casierului
- Raportul Controlorilor
- Raport referitor la Şcoala Duminicală
- Discuţii referitoare la construirea unui lăcaş de cult
- Diverse

“Unde-s mulţi puterea creşte…” Sperăm să veniţi cât mai mulţi la Adunare şi să aduceţi şi prietenii şi cunoştinţele dumneavoastră, chiar daca nu sunt membri ai bisericii noastre. Deşi numai membrii au drept de vot (conform Statutului de funcţionare al Episcopiei noastre), toţi cei prezenţi la Adunare (membri sau nu) au dreptul de a lua cuvântul şi de a participa la acţiunile noastre.

Vă aşteptăm cu drag,
Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

Chitanţele pentru taxe cu sumele donate de dumneavoastră in anul 2010 au fost expediate prin poştă. Vă rugăm să-l contactaţi pe Andrei Dragalin dacă nu le-aţi primit. Vă mulţumim din suflet pentru ajutorul financiar acordat bisericii noastre.

inapoi la lista de anunturi»Slujba si Serbarea de Craciun
25 decembrie 2010

Dragi enoriasi

Va aducem la cunostinta ca slujba de Craciun se va tine in 25 decembrie la ora 9am.

Serbarea de Craciun va urma dupa Liturghie la ~11:30pm in sala bisericii Sarbe. Mos Craciun a confirmat ca va fi si el prezent, deci va asteptam cu drag.

Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Hramul Misiunii
24 octombrie 2010

Stimaţi Credincioşi ai misiunii noastre "Sfinţii Mărturisitori din Transilvania"

Vă invităm să participaţi la hramul organizat de biserica noastră duminică 24 octombrie. Hramul se va ţine în Banquet Hall-ul Bisericii Ortodoxe Sârbe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Oakville şi va începe cu Sfânta Liturghie la ora 12pm.

Pentru informaţii suplimentare îl puteţi contacta pe Dorin Basaraba la telefon (905) 257-0176 sau pe oricine din Consiliu.

Vă rugăm să transmiteţi această invitaţie prietenilor şi cunoştinţelor dumneavoastră din Oakville şi împrejurimi (indiferent de locaţie şi biserica de care aparţin).

Vă aşteptăm cu drag.
Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»Picnic
12 septembrie 2010

Stimaţi Credincioşi ai misiunii noastre Sfinţii Mărturisitori din Transilvania

Vă invităm să participaţi la picnicul organizat de biserica noastră, duminică, 12 septembrie cu ocazia începerii noului an bisericesc şi începutul anului şcolar.

Picnicul se va ţine în curtea şi Banquet Hall-ul Bisericii Ortodoxe Sârbe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Oakville şi va începe cu Sfânta Liturghie la ora 9:30am.

Dintre atracţii menţionăm:
- Muzică live cu binecunoscuta solistă vocală Flori Ţigău, acompaniată la vioară de Nelu Crişan şi la orgă de Nae Munteanu.
- Mititei, friptură de pui si de porc la grătar, crenvurşti, îngheţată şi waffles
- Bar cu băuturi alcoolice şi răcoritoare
- Teren de fotbal

În plus, curtea bisericii sârbe este foarte largă, permiţând copiilor să alerge, să se joace nestingheriţi şi în siguranţă. Tariful de intrare este de $10/maşină.

Pentru informaţii suplimentare îl puteţi contacta pe Dorin Basaraba la telefon (905) 257-0176 sau pe oricine din Consiliu.

Vă rugăm să transmiteţi această invitaţie prietenilor şi cunoştinţelor dumneavoastră din Oakville şi împrejurimi (indiferent de locaţie şi biserica de care aparţin).

Vă aşteptăm cu drag.
Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Părintele Eugen şi Consiliul Parohial

inapoi la lista de anunturi»


LINK-URI UTILE:


www.bibliaortodoxa.rowww.ziarullumina.ro | www.calendar-ortodox.ro | www.resurse-ortodoxe.ro | www.familiaortodoxa.ro
www.calendarortodox2012.crez.ro | www.crestinortodox.ro | www.lumeacredintei.com | www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox