inapoi la lista newsletter-elor »

Prima zi la Scoala Duminicala


Grupa copiilor mici:

Vinerea Patimilor Prima zi la Scoala Duminicala a fost o zi de aducere aminte a verii, a vacantei, a locurilor insorite, a plajelor cu nisip si scoici, a castelelor de nisip si umbrelutelor de soare de pe malul marii. Copiii au avut ocazia sa vorbeasca despre toate acestea cu ajutorul imaginilor si a catorva scoici.

Jocul "Poftim, multumesc, cu placere" ne-a adus aminte cum ne adresam politicos unul altuia atunci cand dam sau primim ceva. Cantecelul "Jocul degetelor" ne-a adus aminte ca fiecare degetel are un nume iar jocul "Cine te-a strigat pe nume" ne-a ajutat sa ne cunoastem si recunoastem vocile si numele.


Grupa copiilor mari:

Motanul IncaltatGrupa mare si-a depanat si ea amintirile de vacanta dupa care fiecare a avut sansa sa povesteasca ce isi aduce aminte din cele invatate anul trecut la Scoala Duminicala….

Am trecut apoi la lectia zilei.
Cum in 8 septembrie am sarbatorit Nasterea Sfintei Marii am vizionat impreuna o scurta prezentare pe aceasta tema dupa care am inceput sa pictam icoana Maicii Domnului cu pruncul Iisus. Am invatat cu aceasta ocazie ca Maica Domnului este reprezentata in icoane aproape intotdeauna avand un vesmant rosu (care semnifica firea omeneasca) peste un vesmant albastru (simbol al naturii divine pentru ca a purtat in ea pe Fiul lui Dumnezeu). Rosul inchis-visiniul si movul semnifica si roialitatea astfel ca Maica Domnului fiind numita si Imparateasa este uneori pictata si in mov. Pe vesmantul Maicii Domnului sunt pictate si trei stele: una pe frunte si cate una pe fiecare umar….


Mini teatru: " Vulpea si cocostarcul"

Cruci tridimensionaleDupa Impartasanie, Stella si Alexandru au prezentat pentru copii o mica sceneta ingenios pregatita cu costume si machiaj: "Starcul cocostarcul si vulpita cumatrita", dupa fabula Vulpea si Cocorul.

Am incheiat deci ziua cu o alta inavatatura: "Dupa fapta si rasplata", sau "Ce tie nu-ti place altuia nu face!"

Va asteptam cu drag duminica viitoare!

inapoi la lista newsletter-elor »