inapoi la lista newsletter-elor »

Buna Vestire si litera V
25 martie 2012

Buna Vestire Bine ati venit din nou dupa o scurta vacanta.

Scoala Duminicala s-a bucurat sa gazduiasca duminica trecuta 22 de copii dintre care 6 noi inscrisi. Desi ne-am desfasurat activitatea inca in aceeasi sala, datorita parintilor ce s-au oferit sa ne ajute precum si a rearanjarii salii am reusit sa ne desfasuram activitatile in mod placut. Totusi, dorinta noastra ramane de a gasi o solutie cat mai curand pentru despartirea celor 2 grupe.

Azi la lectia religioasa am invatat despre Buna Vestire. Îngerul Gabriel i se arata Fecioarei Maria spunându-i: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvântata esti tu între femei." El o anunta ca a fost aleasa spre a-I fi mama Fiului lui Dumnezeu.

Cu umilinta si nevinovatie Maria îi raspunde îngerului, în realitate lui Dumnezeu, zicându-i: "Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvântul Tau!" si cu smerenie, s-a încrezut în puterea Domnului si a acceptat voia Lui în viata ei, deschizând astfel usa mântuirii noastre.

Litera V Lectia religioasa s-a incheiat cu rugaciunile "Inger, ingerasul meu" si "Tatal Nostru" si cu un mic proiect de indemanare in care copiii au colorat, decupat si lipit 2 mici machete reprezentand-o pe Fecioara Maria si Ingerul Gabriel.

Si daca am vorbit astazi despre Vestea minunata, la litera zilei am inceput sa vorbim despre litera V pe care o vom aprofunda duminica viitoare. Plansele de lucru sunt deja pregatite iar pana duminica viitoare va incurajam sa le aratati copiilor cat mai multe imagini sau obiecte ce incep cu litera V.

Ziua s-a incheiat cu impartirea surprizelor pentru cei ce au reusit sa adune 10 abtibilde in urma completarii lucrarilor in clasa. Bucurie mare la cutia cu surprize.

inapoi la lista newsletter-elor »