inapoi la lista newsletter-elor »

Despre Duminica Pastilor, Litera Î si Â
si Jocuri in Aer Liber


LECTIA RELIGIOASA: Duminica Pastilor

Duminica Invierii Cu o duminica in urma am povestit grupei mari, nu fara emotie, despre Vinerea Patimilor - relatare destul de trista si tulburatoare, din care am ales detalii pe masura puterii lor de intelegere.

Duminica aceasta am fost placut surprinsa cand una dintre fetite m-a intrebat cand continuam “povestea” de data trecuta. Asa ca, ne-am mutat in “cinematograful” ad-hoc (scena salii) unde, dupa ce copiii au ajutat la recapitularea evenimentelor Vinerii Patimilor, am trecut la vizionarea Invierii Domnului si la discutii interesante pe marginea acesteia.

Celor mici li s-au prezentat icoane cu Maica Domnului, Iisus Hristos si Sfanta Treime incercand sa le recunoastem si denumim impreuna si ca de obicei am repetat rugaciunile Tatal Nostru si Inger Ingerasul meu, cum ne facem cruce si cum stam cand spunem rugaciuni.


LITERA ZILEI: Literele Î si Â

Litera ÂCu grupa mare am cautat azi cuvinte care contin sunetul Î si apoi am invatat despre regulile de scriere ale acestui sunet - cand folosim Î si cand folosim Â. Am facut exercitii de scriere pentru a ne intipari aceste reguli, atat in grup (la tabla) cat si individual (fise de lucru).

Cei mici au invatat ca exista 2 litere in limba romana care au acelasi sunet - Î si au fost ajutati sa-l identifice dupa "caciula".


MAINI INDEMANATICE: Scena Invierii si Jocuri in Aer Liber

lucru-manualBucurosi ca povestea cea trista a Vinerii Patimilor a fost urmata de vestea cea buna a Duminicii Pastilor, grupa copiilor mari a trecut din nou la masa de lucru si in echipa, au realizat scena Invierii: mormantul gol, mironositele, soldatii romani si ingerul purtand vestea cea buna alaturi de Iisus cel inviat. Fiecare copil si-a ales sa reprezinte cate unul din personajele lectiei. Au lucrat cu entuziasm, cei mai rapizi reusind sa realizeze chiar cate doua personaje.

 Grupa celor mici a profitat de vremea frumoasa de afara unde a invatat 3 jocuri noi: "Deschideti urechea bine", "Am pierdut o batistuta" si "Podul de piatra"

Pentru mai multe imagini cu lucrarile de duminica aceasta va rugam vizitati pagina noastra de facebook.

Va asteptam cu drag duminica viitoare.

inapoi la lista newsletter-elor »