inapoi la lista newsletter-elor »

Despre aratarile lui Iisus ucenicilor, Toma Necredinciosul, Literele T si Ţ si cantecul "Tot ce e pe lume"


LECTIA RELIGIOASA: Aratarile lui Iisus ucenicilor si Toma Necredinciosul

Lectia de azi In ultimele saptamani am vorbit foarte mult despre sarbatoarea Pastelor: despre Cina cea de Taina (instituirea Tainei Sfintei Impartasanii), despre prinderea, judecarea si rastignirea lui Iisus, saptamana trecuta incheind cu Invierea Sa in Duminica Pastelor.

Dar ce s-a intamplat dupa Inviere? Acesta a fost subiectul lectiei noastre de azi. Si anume: aratarile lui Iisus ucenicilor. Toma n-a fost de fata la prima sa aparitie in mijlocul ucenicilor si cand acestia ii povestesc despre vizita Invatatorului, el refuza sa creada. O saptamana mai tarziu, Iisus apare din nou in mijlocul apostolilor si ii arata lui Toma ranile sale, ca raspuns la necredinta acestuia.

O altă arătare despre care am vorbit azi este cea de la Marea Tiberiadei, când are loc şi cel de-al doilea pescuit minunat. Aici, Iisus l-a întrebat pe Petru de trei ori: “Petre, Mă iubeşti tu pe Mine mai mult decât aceştia?”. In timpul acestei povestiri unul dintre elevii nostri a facut legatura intre faptul ca asa cum Petru s-a lepadat de 3 ori de Hristos in noaptea prinderii acestuia, asa acum el a marturisit de 3 ori in fata tuturor ca Il iubeste pe Mantuitorul mai mult decat ceilalti....


LITERA ZILEI: Literele T si Ţ

Litera TLa partea de vocabular grupa mare a completat lucrarile de data trecuta legate de literele Î si  repetand regulile de folosire ale acestora si apoi am trecut la o alta litera specifica alfabetului roman: litera Ț, discutand despre asemanarea ei cu litera T. Fiecare copil a avut ocazia sa spuna si sa scrie cuvinte care incep cu Ț sau contin aceasta litera. Ne-am “jucat” apoi cu aceste cuvinte, punandu-le la plural sau “alintandu-le” (formand diminutive).

Copiii din grupa mica au invatat despre aceeasi litera azi, asteptand cu nerabdare sa scoata pe rand cate ceva din saculetul cu obiecte incercand sa le denumeasca. Azi am pus mai mult accent pe repetarea unor reguli de comportament si pe delimitarea faptelor bune de cele rele, aducandu-ne aminte cum putem face ca cei din jurul nostru sa se simta bine in preajma noastra si sa se bucure ca-si petrec timpul alaturi de noi.


CÂNTECE SI POEZII: "Tot ce e pe lume"

tot ce e pe lumeAtat grupa copiilor mari cat si cei mici au invatat astazi un cantec nou: "Tot ce e pe lume". Pentru a intelege insemnatatea versurilor, cantecul a fost ilustrat la tabla, copiii incercand sa potriveasca imaginile in functie de derularea strofelor.  

Pentru mai multe imagini de la activitatile de duminica aceasta va rugam vizitati pagina noastra de facebook.

Va asteptam cu drag duminica viitoare.

inapoi la lista newsletter-elor »