inapoi la lista newsletter-elor »

Botezul Domnului si litera B
8 ianuarie


Botezul Domnului Am inceput noul an cu emotie si bucurie si am fost nespus de incantate sa revedem copiii venind la scoala duminicala.

La lectia religioasa, azi am invatat despre Botezul Domnului si Sfantul Ioan Botezatorul. Evanghelia ne spune ca oamenii veneau la Sfântul Ioan Botezatorul pentru a-si marturisi pacatele si pentru a fi botezati de el în râul Iordan. Printre acesti oameni a venit si Domnul nostru Iisus Hristos. Ioan refuza mai întâi sa-L boteze, stiind ca este fara de pacat: "Eu sunt cel ce are trebuinta sa fie botezat de Tine, si Tu vii la mine?..." Dar Mântuitorul îi cere sa-L boteze, pentru a se împlini Scriptura.

Iesind Iisus din apa, cerurile se deschid si Duhul Sfânt Se coboara peste El în chip de porumbel si un glas se aude din cer: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit."Atunci S-a aratat oamenilor Sfânta Treime: Tatal, prin glasul din cer; Fiul, prin Iisus Hristos (în apa Iordanului) si Duhul Sfânt, în chipul porumbelului.

Vorbind despre Sfantul Ioan Botezatorul si Boboteaza, azi la litera zilei l-am pomenit pe "B". Cei mici au fost entuziasmati de "saculetul cu obiecte" din care tot ce scoteau incepea cu litera B. Au fost foarte harnici si sirguinciosi si au reusit sa umple un panou intreg cu lucrari, iar la sfarsit au avut chiar timp sa faca un porumbel din hartie cartonata si filtru de cafea.Litera B Cei mari au fost pusi la incercare de vocabularul limbii romane si au descoperit noi cuvinte ce incep cu litera B, lucrand foarte concentrati la fisele create special pentru virsta lor.

Si pentru ca Serbarea de Craciun a avut mare succes, coordonatoarele programului au ales deja materialul ce va fi pus in scena la Serbarea de Ziua Mamei ce va avea loc anul acesta, speram noi, pe 4 Martie. In curand va vom anunta cand vor fi impartite poeziile si cantecele. Pana atunci va asteptam cu drag duminica la scoala.

inapoi la lista newsletter-elor »