inapoi la lista newsletter-elor »

Intimpinarea Domnului si Fata Babei si Fata Mosneagului
29 ianuarie


Intampinarea Domnului, Cei trei Ierarhi si Fata Babei si Fata Mosneagului - Scoala Duminicala Oakville
La lectia religioasa de azi am vorbit mai intai despre cei trei sfinti Ierarhi: Vasile, Grigorie si Ioan sarbatoriti in 30 ianuarie. La multi ani tuturor celor care poarta numele acestora! Apoi am invatat despre Intampinarea Domnului.

Trecusera 40 de zile de la nasterea lui Iisus si, asa cum cerea obiceiul evreiesc, Maica Lui, împreuna cu Sfântul Iosif, au mers la Ierusalim, la templu, pentru a aduce o jertfa pentru nasterea Copilasului. Simeon a venit si el acolo, îndemnat de Duhul Sfânt. Vazând Copilasul, el l-a luat în brate spunand: "Acum slobozeste pe robul Tau, Stapâne, dupa cuvântul Tau, în pace, ca ochii mei vazura mântuirea Ta..."

Tot azi am continuat repetitiile pentru Serbarea de Ziua Mamei. Pe langa cantecele invatate saptamana trecuta, fetitele au invatat cantecul "Harnicuta" iar baietii "Brutarii". Cei care nu au putut veni pot descarca mai jos si aceste cantece.

- E ziua ta, mamico
- Cantecul acesta delicat
- Harnicuta
- Brutarii

Dupa scurta pauza de masa am incheiat cu prezentarea diafilmului "Fata babei si fata mosneagului". Copiii au avut astfel ocazia de a vedea ce este acela un fus, un cuptor,o fantana si ce sunt balaurii.... Au invatat deasemenea ca modestia si harnicia sunt de preferat lenei si lacomiei...

Va reamintim ca duminica, 5 februarie, rolurile vor fi impartite copiilor care vor participa la serbare.

Va asteptam cu drag, in fiecare duminica!

Nu ezitati sa ne vizitati si pe facebook.

inapoi la lista newsletter-elor »