inapoi la lista newsletter-elor »

Pilda Vamesului si a Fariseului
5 februarie


Pilda Vamesului si a Fariseului La lectia religioasa, azi am invatat despre pilda vamesului si a fariseului. Un fariseu si un vames au mers la templu ca sa se roage. Fariseul se ruga cu mândrie si cu îngamfare. El nu multumea pentru ca era sanatos, bogat, credincios, ci judeca si osândea pe ceilalti care nu erau ca el: "Dumnezeule, Îti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni..." Vamesul era un om care gresise, furând din sudoarea muncii celorlalti. Dar el îsi recunostea greseala. Statea în spatele templului, neîndraznind sa înainteze, cu capul plecat si ochii în pamânt: "Doamne, fii milostiv mie, pacatosului". Dumnezeu ruga acestuia a ascultat-o, si a daruit vamesului harul iertarii. Fariseului nu avea ce sa-i dea, caci el nu ceruse nimic si practic nu se rugase pentru nimic, crezându-se perfect.

Sa ne straduim sa împlinim poruncile lui Dumnezeu, asemeni fariseului, dar sa avem si smerenia vamesului!

Tot azi am impartit rolurile pentru serbarea ce se apropie cu pasi repezi. Am repetat cele 4 cantece invatate. Fetele au cantat cu placere "Harnicuta" si au invatat ca o fetita trebuie sa fie intotdeauna gospodina. Asa ca daca doresc sa-si faca "patul singurele" si sa stearga praful "doar ele", incurajati-le!

Baietii nu s-au lasat mai prejos si au repetat cantecul "Brutarii". Si-au suflecat manecile si au invatat sa faca paine! Stiu acum ce e aceea o covata, cum se framanta, cum dospeste si cum se coace painea. Ascundeti faina!

Iar pentru a alunga iarna si a chema primavara mai repede, am confectionat martisoare. Copiii le-au facut cu placere. Speram sa fie purtate la fel.

Daca nu le aveti deja, cantecele pentru serbare le puteti descarca mai jos:

- E ziua ta, mamico
- Cantecul acesta delicat
- Haricuta
- Brutarii

In perioada ce urmeaza ne vom concentra atentia la repetitiile pentru serbare. Nu uitati sa va notati in calendare Serbarea de Ziua Mamei ce va avea loc in 4 martie la ora 3:00 PM. Incurajam parintii sa repete cu copiii poeziile si cantecele primite. Pana in data de 19 martie toate rolurile trebuiesc invatate. Repetitiile generale vor avea loc in 19 si 26 februarie.

Si ca o amintire a Serbarii de Craciun ce parca nu de mult a trecut, o mamica impresionata de performanta copiilor si-a oferit serviciile de fotografie si editare, Scolii Duminicale pentru a strange fonduri ce vor ajuta la buna desfasurare a activitatilor si programelor noastre.

Mai jos aveti un exemplu ce va putea fi gasit la pangarul bisericii, in diferite feluri de prezentare, incepand cu duminica viitoare.

Poze de la Serbarea de Craciun 2011 Cei interesati sa comande, o pot face la pangarul bisericii unde se va face si plata. Mai jos aveti lista de preturi:

- fotografie 4x6 inch: $4
- fotografie 5x7 inch: $5
- fotografie 5x7 inch cu suport de plastic: $8
- fotografie 5x7 inch cu suport de plastic si magnet: $8

Pentru alte comenzi sau pentru a beneficia de serviciile de fotografie si design ale Mihaelei Gordan, va rugam sa o contactati direct la

telefon: 647-746-8459 sau e-mail: michellegordan@hotmail.com

Scoala Duminicala ii multumeste in mod deosebit pentru oferta generoasa.

Si nu uitati, va asteptam cu drag, in fiecare duminica!

inapoi la lista newsletter-elor »