inapoi la lista newsletter-elor »

Despre Vinerea Mare, Litera Î si Motanul Încaltat

Azi grupa mare s-a adunat in sala mare a bisericii sarbe si a primit in randurile ei un nou coleg. Ii uram Bun venit! La fel ii uram si surioarei lui ce s-a alaturat grupului de copii mici.


LECTIA RELIGIOASA: Vinerea Mare

Vinerea Patimilor Lectia de azi a inceput cu recapitularea Cinei cele de Taina si apoi am trecut la Vinerea Mare. Copiii au fost impresionati de modul in care a fost tratat Fiul lui Dumnezeu acum aproape 2000 de ani. Am invatat despre Caiafa, despre felul in care Pilat s-a spalat pe maini de sangele lui Hristos, despre coroana de spini care i-a ranit fruntea si despre felul in care Mantuitorul nostru le-a primit pe toate in tacere. Si nu numai ca nu i-a amenintat sau condamnat pe cei ce L-au osandit ci s-a rugat Tatalui pentru iertarea lor.

Cei mici si-au adus aminte despre ciocnitul oualor si ce spunem in ziua de Pasti iar apoi au ascultat si vizionat poezia ilustrata "Ouale de Pasti" de Tudor Arghezi.


LITERA ZILEI: Litera Î

Motanul IncaltatFiind o litera fara corespondent in limba engleza, am ramas saptamana aceasta la Litera Î si am intrat mai in detaliul cuvintelor ce incep cu aceasta litera. Cei mari au invatat cum se pot forma cuvinte noi prin adaugarea prefixului în : îngradit, înrosit, îndepartat, îngenuncheat, si asa mai departe, in vreme ce grupa copiilor mici a ascultat povestea Motanul Încaltat in care împaratul l-a îmbracat pe marchizul de Carabas, iar motanul i-a îndemnat pe tarani sa spuna ca pamanturile apartin marchizului dupa care l-a înghitit pe capcaunul transformat in soricel.


MAINI INDEMANATICE: Ingerasul din Hartie si Crucea Tridimensionala

Cruci tridimensionaleIn timp ce grupa celor mici a continuat confectionarea ingerasului din hirtie, cei mari si-au dovedit maiestria si rabdarea in a construi fiecare cite o cruce tridimensionala din carton.

Pentru mai multe imagini cu lucrarile de duminica aceasta va rugam vizitati pagina noastra de facebook.

Va asteptam cu drag duminica viitoare.

inapoi la lista newsletter-elor »