inapoi la lista newsletter-elor »

Despre Cina cea de Taină, Înviere şi Litera Î

Asa cum s-au obisnuit de-a lungul anului scolar, la inceperea lectiei de azi copiii si-au luat fiecare dosarul lui si si-au completat fisele de lucru neterminate la lectiile anterioare.


LECTIA RELIGIOASA: Cina cea de Taina

Cina cea de TainaGrupa copiilor mari a inceput lectia religioasa prin a-si reaminti de Florii iar apoi a trecut la  Saptamana Patimilor, oprindu-se asupra zilei de joi. Am vorbit asadar despre Cina cea de Taina, concentrandu-ne atentia mai ales asupra Sfintei Taine a Impartasaniei dar am vorbit si despre exemplul dat de Iisus prin spalarea picioarelor ucenicilor si despre rugaciunea din Gradina Ghetsimani.

Cei mici si-au adus aminte cum au sarbatorit Invierea Domnului si ce obisnuim sa spunem in ziua de Pasti atunci cand ciocnim ouale, cine este Iisus Hristos si de ce spunem "Hristos a Inviat". Am repetat rugaciunile "Inger ingerasul meu" si "Tatal nostru" si apoi am trecut la litera zilei.


LITERA ZILEI: Litera Î

Litera IAm cantat cantecul alfabetului si ne-am oprit la litera Î care vine de la Împartasanie, Înviere, îngeras, dar si de la împarat si împarateasa, învatatoare, încaltaminte si îmbracaminte.

Atat cei mari cat si cei mici si-au imbogatit vocabularul duminica aceasta cu cuvinte ce incep cu litera Î. Neavind corespondent in alfabetul limbii engleze si fiind deci putin mai dificila pentru copiii nostri, vom lucra si saptamana ce urmeaza tot la aceasta litera.


MAINI INDEMANATICE: Cina cea de Taina si Ingerasul din Hartie

Ingerasul de HartieIn timp ce grupa celor mari a lucrat in echipa pentru realizarea unei machete folosind ca exemplu “Cina cea de Taina” a lui Leonardo da Vinci, cei mici s-au intrecut in a decupa si lipi un ingeras din hartie.

Pentru mai multe imagini cu lucrarile de duminica aceasta va rugam vizitati pagina noastra de facebook.

Va asteptam cu drag duminica viitoare.

inapoi la lista newsletter-elor »