inapoi la lista newsletter-elor »

Predica de pe Munte - Iubirea Vrajmasilor si litera P
2 octombrie


Predica de pe Munte - Iubirea Vrajmasilor si Litera P - Biserica Romana Oakville Saptamana aceasta am vorbit despre Predica de pe Munte - Iubirea Vrajmasilor. Iar pentru a ne imbogati vocabularul am explorat litera "P".

Copiii au lipit litera zilei pe plansa cu animale domestice in dreptul animalelor ce incep cu litera "P", au avut ocazia sa aleaga din cosul cu fructe si legume cu aceeasi litera, iar apoi am vorbit despre o papusica imbracata in pijama, ce avea in picioare papuci de casa, si care se pregatea de culcare. S-a spalat cu periuta si pasta de dinti, si-a pieptanat parul cu pieptenele si s-a sters cu prosopul dupa ce s-a spalat pe fata. Copiii au ajutat papusica sa mearga in pat unde ea a pus capul pe perna s-a invelit cu patura si a incercat sa adoarma dar i-a fost prea frig. Asa ca mama i-a adus o plapuma si apoi i-a citit o poveste. Ce poveste? Povestea frumos ilustrata "Cei trei Purcelusi" unde toata lumea a fost ochi si urechi.

Am vorbit si despre vreme: ploaie, picaturi si de vestimentatia potrivita anotimpului: pantofi, pantaloni, pulover, pardesiu, pelerina de ploaie, palarie si poate o poseta iar daca se face prea frig chiar si un palton.

Codul bunelor maniere si-a facut si el loc astazi in programul nostru vorbind despre politete: pardon, poftim si cu placere.

La lectia religioasa am invatat despre Predica de pe Munte - Iubirea Vrajmasilor. Domnul Isus Hristos ne spune: "Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea".

Poezia "Catelusul schiop" a intarit morala lectiei religioase de astazi:

Raul îl biruiesti nu cu raul, ci cu binele si numai cu binele poti schimba sufletul celui care ti-a facut rau.

Va asteptam cu drag duminica viitoar

inapoi la lista newsletter-elor »